Više od programa

s‘Veliki proces ozdravljenja predstavlja odrastanje. Problemi se nikada ne rješavaju, već nadrastaju. Odrastanje se odvija kako nesvjesno postaje svjesno.’

‘Kada sam slab, onda sam jak’

Programi su smješteni u našoj podsvijesti. Podsvijest (unutrašnje dijete) skladišti sve naše strahove, traume, šokove, stresove… sve ono što smatramo našom tamnom stranom osobnosti. Kad ta tama izlazi na površinu, mi se s njom suočavamo… to zna biti veoma bolno i teško.
U takvim trenucima imamo dvije mogućnosti. Prva je da tu tamu otpuštamo od sebe (hopsajući npr.), ili je možemo potisnuti natrag u podsvijest i na taj način zadržati je za sebe.

Jasno je da je bolja i zdravija ova prva opcija. U HO čak nije niti potrebno osvijetliti tamu prije negoli je otpustimo, tako da cijeli proces može teći manje stresno, a svejedno je učinkovit. Često nam se desi da kad krenemo hopsati, malo se pojača taj protok isplivavanja programa na površinu, pa nam se čini da nam se cjelokupna situacija pogoršava iako vrijedno čistimo. To se dešava jer se otvorio dodatni kanal pomoću kojega se čišćenje lakše i brže odvija. U podsvijesti nisu smješteni samo ‘tamni’ Programi, ima i onih koji su lijepi, ‘svijetli’, veseli i sl. Kad se oni čiste i kad njih doživljavamo svijesno na površini onda nam se čišćenje čini puno lakšim i zabavnim. Čišćenje ‘svijetlih’ Programa ne treba brkati s Inspiracijom. Inspiracija je s onu stranu Podsvijesti i Programa. Pa nam se tako može desiti da, dok nas ‘drmaju’ tamni programi na površini jer su prirodno isplivali vani, mi umjesto da smo pod velikim stresom čistimo u jednom smirenom stanju. To je Inspiracija. Njeno djelovanje ne ovisi o vrsti i težini programa.

Inspiracija je stanje svijesti, jednako kao i Nula.
Inspiracija nam je ustvari cijelo vrijeme dostupna. Ali mi iz nekog razloga je ne doživljavamo cijelo vrijeme. To je zato jer nam je pažnja (svijest) luta. Pa tako, mi smo ti koji mislimo da su Programi mi sami iako nisu – mi smo ti koji se s njima poistovjećuju. S obzirom da nam je teško kontrolirati taj proces i biti njega svjesni, koristimo HO kao tehniku koja nam na neki način olakšava cijelu priču.

Mi smo puno više nego Programi, međutim teško je toga biti svjestan ako smo stalno uronjeni u zbilju gdje Programi vladaju. Zato je to sve zajedno proces, odnosno Put koji objektivno ne postoji, ali fiktivno je tu dok prevladavanjem ne nestane. U trenutku kad je nešto Osvjetljeno utapa se u Apsolutno Svijetlo i prestaje egzistirati samo za sebe (kao Program Tame ili kao Program Svjetla).
Hvala, Volim te…..  

– Dani Ella

Jedan odgovor

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s