Zaseban svijet

s‘Vidjeti svijet posljednji put jednako je kao i vidjeti ga prvi put.’

‘Vidjeti Svijet u zrnu pijeska,
Nebo u poljskom cvijetu
Beskonačnost na dlanu
Vječnost u jednom satu.’
(William Blake)

‘Naše tijelo pretpostavlja cijeli svemir kao što svaki trenutak predstavlja neizmjernost vremena. Provalu zbilje, prisutnost bitka, doživjeti ih možemo u samima sebi. Postavši svjesni samo jednog trena našeg života, samo jednog otkucaja srca, možemo se osjetiti povezani s cijelom kozmičkom neizmjernošću i čudesnošću postojanja svijeta.’

U svijetu kojem živimo, sve je prepuno pravila, naputaka, teorija i sl. o tome kako treba živjeti.
Napisane su knjige i knjige kako voljeti, odgajati dijete, što jesti, kako vježbati, gdje i kako spavati.
Cijeli život je pretvoren u jednu veliku Filozofiju Života.
To je područje uma.
Um si je stvorio jedan zaseban svijet za sebe. U njemu egzistira – uživa, pati… vrti se u vječnim ciklusima izmjena svih mogućih suprotnosti.
I HO je filozofija, iako ne mora biti. Pomoću filozofije HO mi pokušavamo što više živjeti u Sadašnjem trenutku, u Nuli. Sadašnji trenutak je stanje svijesti, isto kao i Nula.

Da nas nisu učili svemu i svačemu (gore nabrojanom) bismo li se izgubili u svijetu ili bismo naprosto bili prirodni – Izvorni, takvi kakvi zbilja jesmo?
Sve što smo učili pripada području Programa. Sve.
Uči li majka voljeti svoje dijete? Ne. Svaka majka prirodno voli cijelim srcem svoje dijete, problem su jedino Programi koji rade glavnu i jedinu pomutnju u svakom postojećem odnosu. Ako neki odnos ne štima, nisu problem akteri odnosa već Programi kojima su oni obuzeti, toliko da nisu niti svjesni.
Da nema programa ne bi ni bilo HO. On jednostavno ne bi bio potreban jer bi smo prirodno hopsali. Živjeli bismo u sadašnjem trenutku i svaki trenutak bi doživljavali kao jedan jedini – prvi i posljedni.
Zahvalnost bi se javljala konstantno kao prirodna posljedica za svaki proživljeni tren života. To je stanje Nule – stanje vječne Zahvalnosti i Ljubavi – Hvala i Volim te.   

 

– Dani Ella

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s