Kako se promijeniti

sAko se želimo promijeniti, onda trebamo razbiti učmalost i rutinu u našim životima. Programi i sjećanja su poput hipnoze u kojoj tupim pogledom zurimo uvijek u jedno te isto, ono s čim smo se identificirali, prihvatili kao jedino što postoji i zabetonirali. Kao što bi u kompjuterskom žargonu rekli, potrebno je hakirati život, ubaciti virus koji će dezintegrirati beton i unijeti svježinu. Ponekad tu svježinu tražimo u šetnji šumom, planinama, putovanjima na udaljena mjesta ili imanjem ljubavnice/ka, ali nam to nije dovoljno. Zatočeništvo u rutinu nosimo uvijek sa sobom u tim avanturama, potvrđujemo je našim unutrašnjim dijalogom, neprestano opisujemo nanovo i nanovo. Biti hakerom života znači grabiti pažnju iz drugog zdenca, onog apstraktnog – iz Sebe. Beskrajno je to polje romantična odnosa sa Sobom, Ljubav što životu smisao daje.Da biste ubacili virus u sistem, potrebno je prodrijeti duboko u njega i pri tom zaobići mnoštvo čuvara što ljubomorno učmalost čuvaju. Promjena je zapravo igra! To je bacanje kockica sa brojevima prepunim rizika sa namjerom za putovanje u nepoznato i djelovanje po ishodu, bez obzira kakav bio, makar nam se i ne sviđao! Promijeniti svoj život znači preuzeti odgovornost za Sebe, za svoje odluke. I baš kao što su se programi, sjećanja, podaci, sve što smo ikada naučili o “sebi” polako, ali sigurno integrirali u naše živote, tako ćemo trebati integrirati i promjenu, a pritom biti nepokolebljivi i odlučni.

Zamislimo život kao Romea što Juliji pod balkonom pjeva. On žudi za promjenom, za transformacijom, a Julija je ta promjena. On bulji u nju, zaljubljen je u njenu divotu, zatočen je njenom privlačnošću. Romeo neće stići do Julije ako ostane na pjevanju! On može jedino dosegnuti transformaciju ako shvati da je Julia on sam i da je cijela stvarnost koja ih razdvaja program.

Da bismo ovo shvatili potrebno je promijeniti svijest, izaći iz kruga kojemu smo dopustili da nas stisne. Potrebno je činiti sve što inače ne činimo. Tragati za apstraktnim, neopisivim, nedokučivim. Od ovoga trenutka posvetimo sve ovoj misiji! Na sličan način kako smo davali 100% sebe dok smo išli na fakultete, tražili žene i muževe, tragali za uspješnim poslom, tako ćemo dati i sebe u traganju za promjenom.

Započnimo sa “Volim te”. Neka to bude potpuna predanost, energetska gesta sa zadnjim atomom snage što ne ostavlja ništa za sobom. Posvetimo tom “Volim te” svo vrijeme ovoga svijeta! Nemojmo da to bude tek puki izgovor koji se odmah pretvori u rutinu i nesvjesno! Iako se po Ho’oponoponu ne insistira na ovome, ali ajmo to učiniti, jer koliko smo iskreni u htijenju promjene?

Učinimo od “Volim te” znanost. Neka to bude predmet na faksu što se zove “Posvećenost”. Studirajmo Sebe. Živimo to “Volim te” punim plućima! Postavljajmo sebi zadatke i vježbe, najmere da otkrijemo kako nam Univerzum govori “Volim te” natrag. Promatrajmo svijet kao ogledalo što nam uzvraća Ljubav putem mrvica pažnje; daje nam malena znamenja po cijeli dan. Ostvarimo odnos sa Univerzumom, komunicirajmo s Njim! Kada uočimo da nam uzvraća i to sve više i više, tada ćemo naučiti da nema Juliije. Samo Mi. A sve ostalo je odraz.

Promijenimo svakodnevne rutine! Idimo drugim putem na posao i Volimo taj novi put, pečatirajmo ga energetski u Sebe. Započnimo dan sa čvrstinom da ćemo razotkriti svoju snagu i veličinu. Na kraju dana prisjetimo se svega što smo učinili iz namjere da se promijenimo.

Mnogo je načina kako se promijeniti. Dopustite da vam se sami otkriju, jer vrište neprestano iz vas. Svako “Volim te” jest malena puzla što baš u tom trenutku vam treba. Ne žudite za cijelom slikom puzle odjednom, radije se uživite u strast detektiva što od malene, slatke mrvice od “Volim te”, čuda radi, zapravo cijelu sliku Ljubavi sebi razotkriva.

 

– Neno Lubich

4 responses

  1. Predivan je cijeli tekst, a posebno onaj dio “ljubav što životu smisao daje”. Ovaj gore tekst od sada će biti moja zvijezda vodilja i svaki put kada trebam sebe potaknuti, dovoljno će mi biti da ga pročitam. Hvala ti na lijepim riječima. Volim te, hvala ti.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s