Najneobičniji terapeut na svijetu

MabelPrije 20-ak godina svijet je saznao za “nejneobičnijeg terapeuta na svijetu”. Riječ je o dr. Ihaleakala Hew Lenu, psihologu s Havaja koji je uspio izliječiti čitav odjel pacijenata psihijatrijske bolnice za kriminalce, mahom ubojice, silovatelje i psihopate. Ono što ovaj slučaj čini zanimljivim i drugačijim je činjenica da dr. Hew Len s pacijentima uopće nije ostvarivao osobni kontakt, već je proučavajući njihove bolesničke kartone problem rješavao u sebi i to koristeći proces zvan Ho’oponopono koji se temelji na principima potpune odgovornosti.

Promjene su počele već nakon nekoliko mjeseci. Atmosfera u havajskoj državnoj bolnici (Hawaii State Hospital), odjel za mentalno bolesne kriminalce, bila je sumorna, osoblje koje je tamo radilo često je bilo na bolovanju ili je davalo otkaze – u takvim uvjetima nitko se nije mogao zadržati duže, bolesnici su bili nasilni, i sukobljavali su se s osobljem i međusobno. Prije dolaska dr. Lena primali su jake lijekove i često su morali biti vezani, posjete od obitelji i prijatelja bile su zabranjene i nitko od zaposlenika u bolnici se nije osjećao ugodno u njihovoj blizini – unatoč činjenici da je veći dio pacijenata većinu vremena provodio u sobama. Nakon što je dr. Len počeo primjenjivati Ho’oponopono atmosfera se popravila, osoblje je postajalo sve zadovoljnije i više su vremena provodili na poslu, a bolovanja gotovo da nije ni bilo. Bolesnici su postali sve mirniji, terapija lijekovima im se postepeno smanjivala da bi na kraju bila ukinuta – pacijente se više nije vezivalo lancima, a boravak sa njima je postajao sve ugodniji. Pacijenti su na kraju pušteni otpušteni s tog odjela (iako to nitko prije nije mogao očekivati). Danas je taj odjel bolnice zatvoren.

Na pitanje kako je i na koji način to uspio, dr. Len odgovara: „Iscijelio sam onaj dio mene koji je njih stvorio.“
Objašnjava kako je sve u našem životu isključivo naša odgovornost, samim time što se nalazi i odražava u našem životu. Ako npr. čujemo da se negdje dogodio čin nasilja ne možemo se pretvarati da nas se to ne tiče. U krajnjoj liniji mi smo svi jedno, povezani sa svime, tako da je čitav svijet naša kreacija.

Nismo krivi za ono što se događa, ali smo odgovorni. Na nama leži odgovornost da iz svoje svijesti izbacimo negativne misli/uvjerenja/sjećanja koja su dopustila stvaranje neželjene situacije. Mi ne trebamo činiti ništa, jer sve promjene čini Duh, ono što na nama ostaje je zamoliti da se promjena dogodi. Mi zapravo nikada ne znamo što se u stvari događa jer nemamo dovoljno informacija – ljudski um je svjestan samo 15 do 20 bitova informacija u sekundi i toliko ih može procesuirati, dok ostalih milijun bitova prolazi ispod praga svijesti. Dakle linearni um je u mogućnosti procesuirati tek 0,05% informacija sa kojima dolazi u doticaj – ostalo se pohranjuje u nesvjesnom (nelinearnom) umu. Budući da nemamo svijesti o tome što se događa (iako mislimo da smo svjesni) u svakom trenutku, sve što možemo je predati se i vjerovati.

Dobra vijest je da svi možemo prakticirati Ho’0ponopono i pokrenuti proces promjene i ispravljanja grešaka. Odgovornost je ključ, jer da nismo odgovorni, ne bismo mogli mijenjati. Odgovornost znači potvrdu da možemo utjecati na svaki aspekt svog života, i promijeniti ono što nas muči. Cilj je da budemo u miru, neovisno što se događa. Upravo je taj mir, “mir iznad svakog poimanja”, ono što praktikanti ističu kao veliki blagoslov koji su dobili bavljenem ovom tehnikom.

Više od 95% programa dobili smo od predaka, tek manji dio je iz ovog života. To je jedan od razloga zašto u Ho’oponoponu nije potrebno analizirati i ulaziti u traume.
Dovoljno je čistiti (prakticirati Ho’oponopono), a Bog (Izvor, Univerzum, Ljubav, Stvoritelj) briše one programe koje treba izbrisati. Mi ne znamo koji su to, niti znamo širu sliku. Bog je taj koji će nam dati ono što je najbolje za nas, u trenutku kad je to najbolje za nas.

Ho’oponopono djeluje na sva područja života – odnose, posao, zdravlje, partnerske veze…  Vrlo brzo ćete primjetiti mnoge “slučajnosti”, postat ćete mirniji, ljudi oko vas će se početi ponašati drugačije, nešto što nas je jako mučilo razriješit će se na neobične načine…

Osim što će polako iz vašeg života odlaziti ono što je “višak”, dolazit će ono što treba – ljudi, poslovi, situacije.
Čišćenjem starih programa stvaramo mjesto za nove stvari u svom životu, i to baš one  koje su “stvorene” za nas.

Mabel Katz, učiteljica Ho’oponopona, održat će radionice Ho’oponopona u Beogradu 06-07.12.2014.g. i Zagrebu 13.-14.12.2014.g.

Naučite kako preuzeti odgovornost i čistiti efikasno, kako bi se problemi izbrisali iz vas, vaše obitelji, potomaka i predaka.

Prijave na:
https://hooponoponotehnika.com/category/seminari/

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s