Možda sve zajedno i nije komplicirano kako se čini

s

Naše tijelo je sredstvo pomoću kojeg egzistiramo ovdje na Zemlji. Bilo bi poželjno da nam je tijelo u što boljem stanju kao i na primjer auto u kojem se svakodnevno vozimo od jednog odredišta na drugo. Ako nam je auto u lošem stanju vožnja će biti otežana i više vremena i energije ćemo trošiti na brigu oko auta nego na samo putovanje. Znači zdravlje je iznimno važno – čuvajmo ga i vodimo brigu o svom cjelokupnom zdravlju.

Drugo, bitno je da smo na neki način usmjereni – npr. da imamo snažnu potrebu za promjenom. Ta potreba ne bi trebala biti materijalne prirode, u smislu ispunjenja neke konkretne želje već više kao snažna čežnja koja nas vuče da se pomaknemo iz vlastite postojeće pozicije pa makar i samo malo naprijed.

Treba nam i ‘gorivo’ – posebna vrsta sredstva koje će nas cijelo vrijeme dobro usmjeravati. To svakako mogu biti Hvala i Volim te.

To je sve bitno što nam je istinski potrebno i dovoljno – samo te tri komponente.

U praksi slikovito bi to izgledalo ovako:
Recimo da imate jaku želju otputovati na neku lijepu destinaciju. Još uvijek ne znate ni postoji li doista ta destinacija, ali ste sigurni da se svakako želite maknuti s ovog mjesta gdje se sad trenutno nalazite. U tom slučaju bilo bi dobro da vam je zdravlje što bolje, jer putovanje će biti puno lakše ako niste u problemima, bolovima i sl. Zato je iznimno važno voljeti, poštovati i hraniti svoje tijelo na najbolji mogući način.
Kojim putem krenuti kad ni sami ne znamo što je to što nas uopće vuče na putovanje? Bitno je znati da na putovanje ne bismo niti krenuli da nema tog poriva, želje, potrebe (sve jedno koji naziv upotrijebimo). U svakom slučaju radi se o uzroku koji nas pokreće na putovanje.
Ako imamo kvalitetno pogonsko sredstvo, cijelo vrijeme ćemo putovati u najboljem mogućem smjeru. Što se tiče toga možemo biti bez brige.
Moguće je da će nam se na tom putovanju svašta dešavati – svakojake zgode i nezgode. Ponekad će nam se možda činiti da sigurno ne putujemo u dobrom smjeru, ali ako su tu tri spomenute komponente nema šanse da putujemo u prazno ili krivo.
Znate svi kako izgledaju putevi – taman kad mislimo da slijedi ravna, sigurna i neprometna cesta i da smo možda blizu željenog odredišta vrlo je moguće da krenu krivine, zavoji, zastoji, kvarovi i sl. To nisu znakovi da treba odustati već podsjetnik da cijelo vrijeme vodimo računa o tri ključne komponente.
Nitko nije rekao da se na putovanju ne treba uživati – bitno je samo ne vezati se za svaku dionicu puta, stalno propitujući putujemo li u dobrom smjeru i sl.
Dobro je svakodnevno biti svjestan da sam život u svojoj biti nije nikada kompliciran, pa je ustvari suvišno doživljavati i živjeti ga na komplicirani način.

– Dani Ella

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s