Odgovornost u sadašnjem trenutku

enoU Ho’oponoponu odgovornost je uvijek sadašnji trenutak, ona ne pogledava iza, niti na prstima izviruje prema naprijed. Mi možemo preuzeti odgovornost samo za ono što se sad ovoga trenutka pojavilo, ništa više! To je kao skala na vagi: naša odgovornost je da ona uvijek bude na Nuli, a ono što nam se pojavljuje su utezi koje ljudi, okolnosti i život općenito, stavljaju po stranama. Dok čistimo mi “rastačemo” te utege, ne dopuštamo njihovo novo gomilanje, a istovremeno otapamo i energetske tvorevine iz prošlosti koji zatežu prema sebi preko sjećanja. Kao u onim filmovima o putovanjima kroz vrijeme, recimo “Povratak u budućnost”. Glavni junaci uvijek imaju neke fotografije kod sebe, bilo iz prošlosti ili iz budućnosti, one su činjenica, bili su tamo i fotkali se. Međutim, dok se odvija radnja filma to je tada njihov sadašnji trenutak. Sve ono što im se pojavljuje oni svojim djelovanjem neutraliziraju (mi kažemo da se to zove hopsanje) i onda figure na fotografijama nestaju, jedna po jedna.

Dakle, kad čistimo sada i ovdje (a drukčije nije moguće jer se upravo sad pojavio problem ili prilika), onda na energetskim otiscima ili “fotkama” nestaju slike sjećanja, vraća se prvobitno stanje Nule na tom području. Tako da možemo bit bez brige, svako “Volim te” ili “Hvala ti” vrlo je precizna laserska zraka: ona briše piksel po piksel svake gravure po našoj energetskoj mapi koju imamo o sebi i svijetu oko nas. Šteta što nemamo vremenski stroj pa se vratimo malo u prošlost i poslikamo par svađa, malo drame i pokoju zaljubljenost i sad gledamo kako kako nestaju ti prozori u njima.

No zato imamo povjerenje. A to je isto odlična metoda za osvjedočiti se kako se odvija čišćenje. Samo joj dajmo malo vremena.

-Neno Ljubić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s