Kako otpustiti očekivanja

drim
Mi zapravo stalno očekujemo, a 99% toga je nesvjesno. Očekujemo da će s svjetlo upaliti kad pritisnemo prekidač, da će voda poteći kad otvorimo slavinu, da će se poslije kiše razvedriti pa i da će će biti zraka kad udahnemo grin emoticon. I to je sve u redu.

Očekivanje je jednako beskonačno kao i hopsanje i zapravo svako “Volim te ili Hvala ti” su ujedno i rad na očekivanju. Zato, ne zabrinjavajte se s tim. Ako hopsate i predani ste toj praksi to znači da ste odlučili preuzeti odgovornost i otpustiti. To je sve što se traži od nas. Očekivanje je program, kao i sve ostalo, pa će to otpasti kada za to dođe vrijeme, odnosno otpada postepeno u skladu s našom osvještenošću i voljom da više ne marimo za rezultatima. Mi se ne moramo brinuti što će prvo otići, ali pretpostavka je da prvo odlaze oni stvari koji nas najviše iscrpljuju. Da sam ja Božanstvo, ja bih tako radio.
Odakle god mi počeli i kamo god mi krenuli, uvijek dođemo do povjerenja kao baze svega. Dakle, pitanje kako 100% odbaciti očekivanje je nepovjerenje i strah, to um pita.

Puno bolje pitanje je kako ostvariti 100%-tno povjerenje, jer smo tada sve riješili. A kako biti totalno u povjerenju? Pa opet, čišćenjem! Znači, sve se to vrti u krug, a uvijek oko tri stvari: Volim te, odgovoran sam i imam povjerenje. Koliko god puta mi zavrtili rulet ili bacili kocku ništa osim ova tri ne može izaći. Oni su odgovor na sva pitanja.

-Neno Ljubić

Jedan odgovor

  1. Dakle vjera I ocekivanje! Zar ne ocekujemo kad vjerujemo!? Zapravo cini mi se da je razlika samo u prihvacanju ishoda. Jer kad ocekujemo onda tocno imamo zacrtano kakav ishod treba biti, ali kada vjerujemo onda ishod prepustamo Bogu. I to je oslobodenje, neka bude volja Njegova

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s