Kako s problemima koji se stalno ponavljaju?

hoo

Strah i problemi nisu nista stvarno, nista sto postoji izvan nas. Mi smo ti koji ih kreiramo, arogantno misleci da znamo sto je za nas najbolje. Naravno, otuda dolaze ocekivanja, nerealna, neostvariva i nepotrebna. Neispunjena ocekivanja opet izazivaju nezadovoljstvo i strah. Pricajuci o njima jedino sto cinimo je da umnozavamo probleme. I tako u nedogled.

Problemi su u nama jer vani NEMA NIKOGA. Mi smo ih stvorili svojim negativnim stavom prema zivotu, nedostatkom ljubavi prema sebi i svemu sto nas okruzuje, svojim negativnim programima koji su nam “ugrađeni” tko zna kada.
Problemi i strahovi su odraz nas samih. Ukoliko ih osvestimo, suocimo se sa njima – oni gube znacaj koji im samo MI pridajemo. Problemi i strahovi su prisutni i cesto se ponavljaju (kroz iste osobe ili situacije) upravo da bismo dobili uvek iznova priliku da ucinimo nesto novo, nesto drugacije. Za te nove prilike teba da budemo zahvalni i da ih oberucke prigrlimo.

Kada probleme osvestimo i prihvatimo ih sa zahvalnoscu jer su oni nova prilika za nas rast, za novi pocetak. Zahvalimo im se, recimo i: “Volim te” i otpustimo ih zauvek. Cineci ovo strpljivo, uporno, svakodnevno, preuzimajuci 100% odgovornosti za njihov nastanak – u jednom trenutku cemo shvatiti da ih vise NEMA. Oseticemo srecu, mir i ljubav u srcu. Postacemo bezazleni i opusteni poput dece, srecni zbog svake i najmanje sitnice. Nasmejacemo se prosto jer nam se tako hoce, jer se preoustamo s poverenjem Onome ko o nama brine, Onome ko najbolje zna sta je za nas dobro i kada je savrsen trenutak za nas da nam to dobro daruje.

Pogledajmo se u ogledalo – u njemu cemo videti svoj odraz. Neka to bude odraz deteta koje voli SEBE i koje oseca istinsku srecu sto JESTE, ovde i sada. Dakle, HVALA TI i VOLIM TE u neogranicenim kolicinama.

Dobro vam ovo prohladno, suncano i predivno aprilsko jutro. Verujte mi LJUBAV je jedino sto treba uvek i stalno da nam se ponavlja. Samo Ljubav i nista drugo. Hvala vam i volim vas sve. Ja sam zadovoljna svojim odrazom u ogledalu ovoga jutra, a vi?

– Gordana Močević

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s