Ho’oponopono – kratak rezime

volim-te

Za sve nove i stare u Ho’oponopono, jedan kratak rezime:

Našim rođenjem smo na ovaj svet došli sa milijardama i milijardama programa (toksičnim sećanjima, karmičkim dugovima, virusima) naših predaka. U ovom životu svake sekunde takođe nas zatrpavaju tzv programima, “virusima” svi iz našeg okruženja, svesno i nesvesno. Ti programi upravljaju našim životima i utiču na naše zdravlje, posao, životnu situaciju. Problem nastaje iz programa jer ga on privlači i reflektuje na platno ispred nas.

Mi nismo krivi, ali smo odgovorni da ga osvestimo i krenemo u “akciju”. Jedan od najlakših načina je da čistimo, hopsamo sa Hvala Ti…Volim Te… 24h dnevno. Tada mi dajemo dozvolu onima gore da brišu ta toksična sećanja iz “foldera” ili fascikle, da bi na to mesto došli programi (ideje, putokazi) od Božanstva. Razlika je ogromna, jer programi koji nam stvaraju sve teške životne situacije su tvorevina ljudi, i oni imaju velika ograničenja i mana.

Programi iz Božanstva su ono što je najbolje za nas i vode nas putevima ka sreći, blagostanju i prosperitetu. Zato se kaže, da što imate veće znanje ili više univerzitetskih diploma, živite u većem neznanju a da niste toga ni svesni. Zašto? Jer funkcionišemo iz “piratskih programa”, ljudskih znanja koji “zakucavaju” i brljave. Samo oni od gore znaju šta je za nas najbolje, ali nam ne mogu pomoći ako mi ne napravimo korake, a to je da preuzmemo 100% odgovornost i da čistimo non stop, da ne planiramo, ne očekujemo i da vremenom naučimo otpuštati stvari. Hvala Ti… Volim Te… em što nam čisti ta toksična sećanja ili programe, em nas vraća stalno u sadašnjost. Jer sadašnjost je ono što nam menja budućnost, odnosno šta smo sada uradili.

Te reči su inicirane od gore, i imaju moć da aktiviraju sve one energije koje mogu očistiti sve ono što nije od Božanskog. Otpustiti u prevodu znači ne razmišljati o tom problemu, ne vezivati se i uplitati se emotivno. To dolazi vremenom i sa puno prakse, čišćenjem. Zato je svaka životna situacija u stvari pozitivna, jer one manje prijatne koje nam se dešavaju su prilika i podsetnik da nastavimo čistiti, pošto program nije obrisan, a one lepe podsetnik kako smo došli do njih. Da nije bilo tih tzv manje prijatnih situacija, mi se ne bismo trgli (probudili) i programi bi nastavili da se množe i kod nas, i kod naših potomaka.

Dobro je da čitate što više iskustava od drugih, jer našem umu (intelektu) uvek treba neki dokaz. Puno puta iznova možete čitati i slušati Mabel i Dr Len Ihaleakalu, jer su to ljudi koji imaju najviše prakse i iskustava sa svih strana sveta…. Hvala, Hvala, Hvala… i naravno… Volim Te… Volim Te… Volim Te…

-Robert Vojnić Purčar

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s