Ljubavnik života

nnnŠto je to taj famozni sadašnji trenutak? Je li to neka zamrznutost života u jedan tren i naše svjedočenje tom bljesku? Dakle, sada zastanem, sve stopiram i vidim sadašnji trenutak?
A što ako odustanem od svega toga i kažem da je sadašnjost zapravo tijek, žustro kretanje, vrlo buran događaj, protok energije iz Namjere u ostvarenje? I baš taj protok, to putovanje, uranjanje u proces svjesnosti o njemu je sadašnji trenutak?

Ako u tom aspektu imamo svjesnost o sadašnjem trenutku, što ćemo dalje s tim, čega ima tamo za nas? Kako nam sadašnji trenutak može promijeniti život?

Jedina tajna koja se krije u Sada jest misterija života. Ono što trebamo učiniti kada primijetimo da se dogodio sadašnji trenutak jest zapitati se: Gdje je Ljubav? Upravo to pitanje može biti okidač življenja i razrješenje od zatočenosti u učmalost!
“Gdje je Ljubav” jest “Tko sam Ja” i znači zastati i prihvatiti čudesnost trenutka, osjetiti svježinu tog prekida i primijetiti zapanjujuću Istinu:

JA SAM ŽIV. JA SAM LJUBAV.

U mirakulu ovog trenutka možemo pronaći Ljubav. Ona nam treba da bismo se pomaknuli s mjesta gdje smo sada na mjesto gdje možemo svjedočiti o oba svijeta – mizeriji i razrješenju! Ako smo u stanju promotriti iz Ljubavi ove dvije perspektive života, onda možemo i djelovati na pravilan način, donositi kvalitetne odluke i steći snagu za odgovornost.

Spoznaja o Slobodi zapravo ne leži u vječnoj borbi s egom ili ne-privrženosti (attachment-u) nečemu! Ona počiva na misteriji nadahnuća nad životom samim – spoznaji Ljubavnika u nama. Biti u sadašnjem trenutku znači biti u misteriji spontanosti i divljenju nad čudom udaha, izdaha, promatranja i percepcije. Jer sve se to događa Sada! To je putovanje, proces, osvještenje Ljubavnika Života.

Legenda kaže da je Buda pred kraj života pokazao svojim učenicima ružu i rekao im: kada biste mogli vidjeti kakva ova ruža zaista jest – sve bi se odjednom promijenilo zauvijek!
Zaista, kada bismo mogli iskusiti sadašnji trenutak kakav je uistinu – ništa više ne bi bilo isto, nikada!
Ako mu kažem Volim te, Hvala ti – tijek energije je promijenjen zauvijek. To je početak zaljubljivanja u život što buja u nama.

♥ ♥ ♥

– Neno Lubich

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s