PRIČAKOVANJA, PRIČAKOVANJA…

mEno od zlatih pravil hooponopona je, hopsamo brez pričakovanj. Ne hopsamo brez pričakovanj, zato ker naj bi bila to prepovedana stvar v HOOPONOPONO, ampak preprosto zato, ker je velika vrjetnost, da se nam ta pričakovanja ne bodo uresničila tako, kot smo si mi to v sebi zamislili.
Torej, ko hopsamo in imamo problem, je normalno, da pričakujemo da se ta problem reši, ampak nenaravno je pričakovat (ko je v vprašanju hooponopono) da se bo ta problem rešil, kakor smo mi ta problem v sebi zamislili.

V glavnem, da nimamo pričakovanj od hooponopona, ne bi niti pričeli s hopsanjem, je tako? Stvar je v tem, da ne morem reči, da hopsanje ne deluje, ker se nekaj ne rešuje z našimi pričakovanji in roki.

Pred letom dni smo se mi v skupini na nek način ukvarjali s tem problemom.

Mene je zanimalo, kako lahko Mabel čisti hotel, avtobus, avion,.. in vse ostalo vnaprej, ko neve kaj konkretno čisti. Enako dela tudi dr.Len. Ko Mabel čisti hotel v katerem bo seminar, takrat tudi ona pričakuje, da je hotel očiščen – ve, da ne čisti brezveze. Če se po čiščenju kljub vsem pripeti kaj nepredvidenega v hotelu, se Mabel s tem ne bo obremenjevala, ne bo pomislila, da HOOPONOPONO ne deluje, ampak bo enostavno nadaljevala s čiščenje.

Brezsmiselno je biti v krču. Hooponopono je proces kateri dobro skrbi sam za sebe. Če kdo misli, da Hoponopono ne deluje, lahko enostavno preneha prakticirat tehniko in naj proba nekaj drugega. Hooponopono ni tehnika, ki bi se rodila včeraj in naj bi prav sedaj delala svoje prve korake v svetu, a mi smo prostovoljci, ki jo testiramo, ampak je proces, kateri funkcionira, a na nas je če ga sprejmemo ali ne.

DANI ELLA

Prevod SIMONA KOLAR

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s