Misija, plan, projekt, izazov i avantura

kjNemoć koja nas obuzme kada smo u nevolji proizvod je nepovjerenja u Sebe, vjerovanja da smo slabi i bespomoćni. To je jedan od najopakijih programa, nastao poodavno od različitih klika, sila ili vladajućih struktura, kako bi nas pokorili u “jadne i bijedne”.

Praktički, cijela ova fama oko buđenja se zasniva na razotkrivanju iluzije da smo nesposobni preuzeti odgovornost za svoje živote, te da su odgovorni drugi. Imati potpuno povjerenje u Sebe se čini najtežom stvari na svijetu i nešto što se događa drugima, nikada nama! To je zato što snagu koju drugi pronađu u Sebi doživljavamo intelektom, interpretacijom uma da je taj netko poseban, odabrani, prorok, avatar, učen i jak, a mi obični i malešni. Čak se i u modernim predstavama tzv. buđenja što nam se nude kroz filmove govori “He is the One” (Matrix, Harry Potter), pa se ide na to kako moć oslobođenja dolazi odjednom, ne treba ništa raditi, samo staviš kazetu i znaš karate 😀 . To je jako nezgodna doktrina lijenosti, verbalni opisi slobode koji hipnotiziraju idejama lakog razrješenja iz ropstva putem bunta uz smisao za pravednost (oni protiv nas) i pozivi na takozvane revolucije svijesti, a raspada se netom po izlasku iz kina ili dvorane gdje je bilo predavanje. U najboljem slučaju, euforija traje dok ne dođemo doma i žena nas pita gdje smo ostavili prljave čarape od sinoć 😀 .

Ne pomaže ni kada ti isti učitelji govore da nema razlike, da smo Božanstvo u suštini i moć stvaranja je jednaka! Dakle, problem je u verbalnom opisu nečeg sasvim apstraktnog, nečeg što se temelji jedino na iskustvu i samo odatle se može razvijati u znanje. Trebamo vježbati samopovjerenje svakodnevno, eksperimentirati u prepuštanju Sebi i učiti se živjeti iz tog Izvora. A to je proces! Ustati  ujutro iz kreveta i zamijeniti unutrašnji dijalog o vlastitoj nemoći tišinom nepokolebljiva samopouzdanja je činjenica stvarne promjene, nikako opisa. To je rezultat niza energetskih djelovanja ka Sebi što se odvijaju u praksama preuzimanja odgovornosti za Ljubav unutar nas.

Najdjelotvorniji metod, po mom iskustvu je svakako self-love! Valja nam predano raditi na osvještavanju, prvo Ljubavi prema Sebi, pa onda Ljubavi u Sebi, te konačno samo Ljubavi jer tu je Božanska snaga, Onaj koji Jesam!

Kada govorimo “Volim te” – potrudimo se osvijestiti da se ne obraćamo nikome tamo vani, nego nama! Kada nas netko maltretira, netko blizak nam je bolestan, nešto neugodno se dogodilo našoj supruzi/mužu – “Volim te” je uvijek upućeno Sebi, Onome što zna i razumije i koji ima rješenje! Na taj način dajemo dopuštenje Nutrini da nam riješi problem (Inspiracija).
Makar stajali ispred ogledala i govorili “Volim te” – to je dobar početak! No u jednom trenutku, trebat ćemo napustiti ogledalo (formu, oblik – projekcije dualnosti, nekog koji je tamo) i početi se obraćati apstrakciji, Svjetlu, Čistoj Bezuvjetnoj Ljubavi, našoj istinskoj prirodi – Stvoritelju. Pomoći će ako i svako malo ubacimo pitanja: Koga Volim? Kome se zahvaljujem? Odmah odgovorimo na ova pitanja, bez i trenutka razmišljanja!

Tragajmo za Izvorom u nama izjavama Ljubavi i povjerenja, kroz predanost i djelovanje! To neka nam bude misija, plan, projekt, izazov i avantura!

There is no the One! There is only I.

– Neno Lubich

5 responses

  1. da ,super! Kako netko moze shvatiti ovu recenicu :Covjek ne moze misliti ,on prima misli,postoje samo dva izvora ,jedan je losi a drugi je dobar.Covjek je u sredini i ima svoju slobodnu volju izbora–pa i hoopono..nam isto govori,da covjek ne moze misliti-jer on prima misli, tj, vec je utisnuo svojom slobodnom voljom {pretezno iz neznanja} u ,,unutrasnje dijete,, tj, svoju podsvjest sve te lazi ,ogranicenja,boli i posto je ona{podsvjest} samo automat koja vraca program koji smo mi sami stvorili…znaci dobivamo nazad ono sto smo odaslali {stvorili}…ja sam tako puno prosla tehnika i ucenja i stvarno sam se osvjestila da u meni po prvi put ima to drugo bice [podsvijest] koju sam ja napunila i povrijedila i da prvo tu moram da se uskladim , jer ako ja [svjest-majka] i ono-podsvjest{Sin-dijete} nismo u skladu …ne mozemo doci do {Oca- Boga -viseg ja-svjetla_Andela cuvara-Gabrijel<Mihael…} jer je to visi dio koji je na vecim duhovnim vibracijama…kao most koji nas spaja sa Bog-Apsolut, jer ljudski razum {meni je zao ako netko misli da moze??}ne moze ici vise od toga…veliki masteri su uvjek govorili: covjece spoznaj samog sebe… vi to ne mozete razumijeti..i nije nam ni potrebno???nego oprostom i to svjesnim, cistiti sebe i sve negativno ali unutar nas -jer nista nema izvana–samo projekcija onog iznutar—Isus Krist je isto govorio ja i moj Otac smo jedno—-on Isus je bio savrseno Bice koje je bilo uskladeno sa sve tri svijesti i vise od toga [ali nisu ga razumijeli ni njegovi ucenici ,}Prema tome, ja vas volim, zahvaljivam vam svima i saljem snagu Bozanske radosti u vasa srca.Kristova snaga ili Svjest je najeci stupanj koje je covjecanstvo dobilo….neki to zovu drugacije ali vazno je da je to cisti izvor svijetla iz kojeg se mi trebamo napajati-tj PRIMAT-jer covjek samo moze primati u sebe????/

  2. Ja vam jos preporucujem od Max Long Freedom, knjige, jer je on prvi pronio ovo ucenje na zapad i jako je ljepo sve objasnjeno, normalno da svatko treba citati prema stupnju svoje osobne otvorenosti u duhu, jer svi ljudi ne dobivaju isto——-mislim ne primaju iste misli ,jer upravo tu je tocka svega———koliko smo se ocistili da bi mogli primiti novu ideju ili vibraciju koja je tog momenta dobra za nas…ja osobno skupim ono sto mogu razumijeti ili dobijem tocno osjecaja unutar sebe ..ovo je istina i ja ovo prihvacam ili ovo ne mogu jos prihvatiti i tako dalje…jer i nemozemo mi sve odjednom da shvatimo ,nego samo onoliko koliko nam je dozvoljeno iz viseg izvora ,tj ..koliko smo ocistili nasu plocu, ili casu ili tijelo da bi nova ideja bila ,,uvjerenje. Znat cemo tako ono sto je dobro iz {dobrog izvora} jer cemo osjetiti radost u srcu i neku novu snagu ,pokret..jer sve sto je dobro vibrira radosno ,ili kao inspiracija, ono {dobro}nikada ne moze vibrirati kao ljutitost ,depresija itd..to je odmah iz loseg izvora………pozdrav

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s