Kako do rezultata

ačŠto u stvari želim?

Ovo pitanje mogu si postaviti dva puta.

Prvi put kad osjećam da nisam zadovoljna svojim životom.. Kad mi se čini da stvari i nisu baš onakve kakve bi mogle ili trebale biti, kad tražim način da to promijenim.

I eto me na primjer do HO ili neke druge tehnike.
Sada si mogu postaviti opet isto pitanje – što u stvari želim?
Želim da mi tehnika koju sam odlučila prakticirati donese rezultate… želim vidjeti neku promjenu (prije ili kasnije).
Ako nakon nekog vremena nema baš nikakve promjene, moguće je dvoje: ili da mi tehnika ne odgovara ili da ja u stvari samo djelomično upražnjavam tehniku.

“Koliko para-toliko muzike” – nije moguće imati kvalitetne rezultate, ako ne ulažete određeni trud i ako vaša praksa nije svakodnevna i redovita.
Nema ozbiljnih rezultata ako se ozbiljno ne posvetimo svojoj “praksi”.
Prije negoli se posvetite onome što ste odabrali kao svoju praksu važno je da se u toj istoj na neki način prepoznate – budete iskreni prema sebi – kao što ste iskreni kad isprobavate razne komade odjeće ispred ogledala. Nije baš sva odjeća “odgovarajuća” za svakoga. Bitno je da svatko za sebe izabere “dobitnu kombinaciju”.
Kad smo jednom izabrali ono što osjećamo da nam odgovara – da smo se “prepoznali” onda se u to bacimo koliko smo dugi i široki, jer to je početak odnosa, i to vrlo posebnog odnosa – jedna vrsta Ljubavnog odnosa – ja se susreće s Ja.
Sad je sve moguće – sva moguća čuda. Strast pršti na sve strane, uživamo u Divoti, Blaženstvu i Ljubavi toliko da smo i zaboravili da je sve počelo sa željom da se nešto riješi. Zabrinutost je zamijenjena bezbrižnošću…
To je kao da ste npr. poslovno doputovali nešto riješiti u jedno malo mjestašce i umjesto da ste usredotočeni na riješenje problema, zaljubili ste se u samo mjesto… na posao više niti ne mislite, toliko ste opčinjeni samim životom da niste niti primijetili da se problem već odavno sam riješio.

Treba se Zaljubiti. To je riješenje svih problema. Zaljubiti se u Život. Da bi se zaljubili u cijeli život poželjno je prvo zaljubiti u nešto što nam je blisko, to može biti bilo što: ples, kuhanje, vrtlarenje, plivanje, heklanje, fotografiranje, slikanje, osobu…
Kad ste otkrili na što “reagirate”, onda se tomu posvetite kao profesionalac – onda uživajte u tome maksimalno, onako hedonistički… “valjajte se” u toj divoti do kraja. Neka sve pršti od živosti i energije.
Eto, ako npr. hopsate – “uništite” se hopsanjem. Utopite se u VOLIM TE onako do kraja. Tako da više ne znate gdje se nalazite – da ne znate gdje Volim te počinje, a gdje vi završavate i obrnuto.

Ako volite, volite onako do kraja bez zadrške… nemoj te kalkulirati, ocjenjivati, procjenjivati, analizirati i sl…
Sve ostalo ne samo da donosi djelomične rezultate (što je manje bitno) već neće vas ispuniti onako do kraja.
Neke stvari je bolje ne raditi nego ih raditi polovično – zašto se mučiti s nečim što nam ne odgovara, s tim više što izbor je vrlo velik i svatko može izabrati nešto za sebe. Bilo bi dobro “imati” bar jedno “ludilo” sa sobom, nešto što će nas održavati živim, budnim i protočnim… nešto što će nas puniti samim svojim postojanjem, nešto što nam je cijelo vrijeme dostupno i ne ovisi o nikome drugome nego o nama samima.

 

– Dani Ella

2 responses

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s