Što je meni najljepše u HO

hAko čitam knjigu, gledam tv i u isto vrijeme jedem, ne uživam u hrani 100%, jer mi je pažnja usmjerena na više toga u jednom trenutku, unatoč tomu što osjećam okus, miris i teksturu hrane. Takvo hranjenje nije svjesno. Nakon takvog jedenja uglavnom imam osjećaj da sam nešto nabacala u sebe i da glad više ne osjećam. Ponekad primjećujem da sam pojela više nego što mi je bilo zbilja potrebno…
Glazbu je najljepše slušati zatvorenih očiju. Sliku je najljepše promatrati u tišini…
Ako se tuširam i razmišljam o nečemu što me muči, propuštam opuštajuću masažu bezbroj kapljica na svom tijelu. Ako nisam u Sadašnjosti, propuštam sve ono što je Bitno.

Najviše volim hopsati svjesno.
Ako odem dovoljno rano spavati (recimo oko 22h) sasvim prirodno ću se probuditi oko 4 ili 5 ujutro – potpuno odmorna, bez ikakve potrebe i želje za snom. U to vrijeme obično sjednem meditirati i meditiram dok se ne srušim opet u ležeći položaj.
I onda hopsanje! Eeeeee, ali to hopsanje je onda najljepše hopsanje na svijetu. Um mi je potpuno smiren meditacijom, tišina i mir svugdje oko mene. Mrak – umirujući mrak koji je progutao sve suvišno… ostalo je samo Volim te koje konstantno odzvanja. To Volim te onda i osjetim – poput potresa sa milijun osjetilnih senzacija. Svaka stanica tijela raduje se svakom novom Volim te… cijelo moje biće okupano je čistom Divotom i Blaženstvom.

Zbog tog iskustva nikada nisam posumnjala u HO. Kad je uklonjeno sve suvišno – sve ono što bi moglo zasjeniti Istinu, ono što ostane je pravo stanje stvari. Kad je hopsanje u pitanju to je divota koju je teško riječima opisati – meni se čini kao bivanje u samoj Nuli, Izvoru od kojeg je sve poteklo i komu se sve vraća.   

– Dani Ella

2 responses

  1. Snezana, bila sam na tečaju TM (transcendentalna meditacija) prije 20 i nešto godina i od onda meditiram. Za HO sam čula prije nekih 2 godine, a hopsam nekih 1,5 (od prilike). Ho mi se sjajno uskladio sa dnevnim ritmom…tako da tijekom dana ili hopsam ili meditiram. 🙂 ❤

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s