Istinsko čudo

s

Dok govorim “Volim te”, događa se jedna neobična transformacija u meni, neka zavodljiva raznježenost, toplina i ljubaznost. Na primjer, dok razgovaram sa svojim strankama na poslu, imam neodoljivi poriv da učinim sve što mogu kako bi oni i bili sretni. Ta sreća je u meni, neko čudno unutrašnje drhtanje i zadovoljstvo koje vibrira mojim bićem i želim je nekom neobjašnjivom voljom pobuditi kod drugih. To je jače od mene! Kao da postajem prijenosnik određene vibracije i šaljem “bolest” dalje da se širi .

Kada hopsam, sve se mijenja, jer ja se mijenjam! Iz mene struje osjećaji unutrašnje sreće i ozarenosti, šire se poput valova u prostor, pa mi se čini da se svi tako osjećaju. To je stanje sadašnjeg trenutka: kada imate samo pažnju na unutrašnji svijet koji se reproducira na takozvani vanjski i osjećate svoju Nutrinu u svemu što vas okružuje.
Um, naravno, neprestano pokušava povratiti staro, jako brzim blicevima misli na neki problem, šalje lažnu zebnju jer trebam negdje ići, ali odmahujem nevidljivom ljubavnom rukom i kažem zebnji: Volim te!

Kada hopsam, imam svjesnost te igre uma. Nekako vam ta pažnja stvori sliku crtića Toma i Jerry-a . Tom je um i mi imamo percepciju njega kao većeg, jačeg, dominantnog i zapravo nam se čini kao prividni vlasnik cijele kuće. Ali usprkos svojoj “veličini”, ipak nikada ne uspije poraziti malog Jerry-a . Svjedočiti ovom crtiću nam omogućuje pažnja na hopsanje. Ova praksa je fenomenalni “uređaj” za praćenje sebe, svog unutrašnjeg dijaloga, odnosa prema svijetu i kamo odlazi naša pažnja. Imamo priliku uočiti cijelo to polje u kojemu se događamo i živimo, pa tako i intervenirati, zaustaviti i konačno, promijeniti uzorke što nas drže u zatočeništvu straha.

Toplina i milost što vas obuzima dok hopsate zaista je zarazna i na taj način, osvjedočio sam se, mijenjate svijet oko sebe. Događaju vam se “čuda”! Zapravo, čuda su ništa drugo nego događaji vaše Nutrine, ogledalo vaše uzbuđenosti i zaljubljenosti u sasvim “novu” moć koju odjednom imate – potpuno voljenje! Čuda su potvrde sa pečatom Božanstva i s njima izlazite iz robije samovažnosti.

Istinsko čudo je to “Volim te”, zaista! Sve ostalo je samo jeka 
Volim te onda, pa neka odjekujeeeeee!

– Neno Lubich

2 responses

  1. Postovani , sad vec pocinjem da brinem sto ja nista od toga ne osjecam kad hopsam …”Toplina i milost što vas obuzima dok hopsate…” kako vi kazete…pa sta da radim ?

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s