Mala serija čuda

čudo

Evo još jedne male serije čuda, kojima se svi toliko radujemo.

Pre nekoliko dana sam održao radionicu o unutrašnjem miru i o tome kako izgleda slediti svoje srce. Nekoliko dana pre samog događaja, odlazio sam u prostoriju namenjenu tome i čistio, čistio, čistio… radio “Ha” disanje i voleo sve stvari u prostoriji.

Primetio sam da postoji problem u kuhinji, jer kada bih pustio vodu, curela bi voda na sve strane i sve bi očas posla bilo poplavljeno. Međutim, nisam popravljao očigledni kvar na fizički način, jer više nije bilo vremena za to, a imao sam osećaj da su mnogo važnije neke druge stvari, te sam samo – čistio, čistio, čistio.

Na sam dan radionice, petnaestak minuta pre početka, jedna devojka je prišla i dala mi kovertu u kojoj je bila poruka za mene i… GUMICA. Ona je čula nešto o Ho’oponoponu i zna za osnovne alate kao što su “hvala ti” i “volim te”. I samo mi je rekla – “Minut pre nego što sam krenula, pojavila se ideja da ti kupim gumicu, nemam pojma zašto”. Istog momenta sam osetio da je to pomoć u čišćenju i stavio ovu divnu, belu gumicu sa indigo natpisom u svoj džep. Možda se sećate da sam pre nekoliko meseci davao narukvice nekim ljudima. A sada je meni, niodakle došla gumica… 🙂

Sama radionica je prošla fantastično, svi smo se predivno osećali, a pogađate, na kraju – nije bilo nijednog pitanja! 🙂

Moja devojka je bila tu i poželela da mi pomogne sa pranjem sudova koje smo koristili na pauzi. Dok sam izgovarao da česma ne radi lepo i da je bolje da to prvo popravimo, ona je već pustila vodu. Ljudi moji, ja ne mogu da objasnim to, ali ovog puta, voda jednostavno nije curela sa strane. NIGDE!!! Oprala je sve sudove za pet minuta, a ja sam sedeo u stolici i zahvaljivao se Ljubavi, šta god da je uradila i šta god da je to iz mene otišlo.

I onda, te noći sam sanjao kako se nalazim u nekoj vodi, kao malo dete, okružen ajkulama. Moj otac dolazi da me spase i ulazi u veliku borbu sa ajkulama i spase me. Nešto kasnije, stojimo na suvom i ja ga gledam, ali on sada nema veliki stomak, već je izuzetno vitak i kada sam ga pitao kako je, video sam da se oseća odlično. Nisam bio siguran šta tačno znači taj san, te sam ujutro odmah to u tišini pustio.

Nekoliko sati kasnije, krenuo sam po tetku koja je polomila ruku, kako bih je vozio do bolnice. Setio sam se Hu Lenovih priča o bolnicama i znao da idem tamo da čistim, te sam i u vožnji čistio non-stop. Odjednom, počeo sam da pevušim pesmicu “Anđeo Gabrijel”. Nakon nekoliko minuta, u trenu stiže misao koja je imala veze sa snom – otac iz sna je Božanski otac, ajkule su programi – a poruka je bila – koliko god da ima programa, koliko god da su strašni (makar i kao ajkule u moru, ili kao programi u jednoj bolnici), samo pozovi Oca u sebi – i bićeš bezbedan… a uz to, postajemo “vitkiji”, odnosno lakši za sva ta sećanja. Sekund nakon te misli sam dva puta kinuo, što mi se nikada ne dešava… Kod nas kažu “Istina”.

Sekund nakon toga prestalo je pevušenje pesmice i vratilo se “Ja sam Ja”, molitva od koje se ježim svakim delićem tela…

  • Marko Maoduš

2 responses

  1. Marko,ovo je jedan divan post. Toliko je puno rečeno u ovih nekoliko pasusa. Iz njih sam dobila puno malih motivirajućih poruka. Dobila sam uvid u to šta trebam raditi vezano uz jednu situaciju koja me čeka u budućnosti. A molitva “Ja sam Ja” i u mom srcu ima posebno mjesto. Bezbroj suza je poteklo iz mojih očiju dok sam je izgovarala i slušala. ova je molitva melem za dušu. 🙂 Hvala, hvala, hvala…

    • Hvala od srca Milena! Kaže Hu Len – “Kada smo mi Nula, svi ostali su Nula”, makar na taj jedan divni trenutak. Ideja i jeste da u malo reči kažem mnogo, pa sam sada dodatno srećan zbog vašeg komentara. 🙂 Kada čistimo, svi bivamo inspirisani i dobijamo savršene odgovore…, i bar na kratko živimo u stanju apsolutne zadivljenosti. 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s