Prakticiranje Ho’oponopona

h

Prakticiranje Ho’oponopona (ili bilo koje druge prakse) je kao odrastanje s nevidljivim bićima, s tobože zamišljenim prijateljem kojeg djeca imaju. Prvo slijedi upoznavanje, zatim divljenje, pa konačno i prihvaćanje tog odnosa kroz Ljubav. Naš zadatak je prepoznati svoje djetinjstvo kroz taj odnos, svoju bezbrižnost i lakoću.
To je kao neka vrsta partnerstva s “Volim te i Hvala ti”. Mi gradimo taj odnos, pretvaramo ga u nešto osobno i u toj komunikaciji nastaje sve – nastaje inspiracija i naši osobni alati. Tako se najviše učimo o sebi i prirodi svijeta oko nas.

Ako imamo odnos s Ho’oponoponom to znači da smo ga svjesni. Znamo da je tu i da nam može pomoći da otpustimo svoja sjećanja i omogućit će nam mirniji život. Ako ga nismo svjesni, onda nismo ni čišćenja, pa je to tada rutina i završimo hodajući nervozno okolo, očiju stalno uperenih u pitanja kako to, zašto to.

Praksa je živi entitet, to je svijest sama po sebi koju formiraju njeni praktikanti. Ona će, već kad je samo djelomično prihvatimo, s vremenom preuzeti obličje koje mi od nje želimo kako bi lakše komunicirali. A kad je potpuno prihvatimo onda se s njom stapamo i postajemo jedno. Mi tada postajemo Ho’oponopono, a on se pretvara u nas – to je jedan entitet koji sebe živi kroz predanost. Kad ste vi praksa, umjesto da je izvodite radi ovoga ili onoga, taj “Volim te” je onda direktan, on vibrira vašim bićem i ne bavi se uzrokom niti posljedicama. Jednostavno, taj “Volim te” nema identiteta, ono je sve što poznajete i niste više u stanju uprijeti prstom ni u što i kazati: onome govorim.

  • Neno Ljubić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s