Život u miru

natureMnogo stvari mi se u životu raščistilo u odnosu na pre par godina. Mislim, upravo od kada sam shvatio i prihvatio da je sve što mi se u životu događa upravo moja odgovornost i kreacija mojih misli od ranije.
Sve je to takođe i kreacija misli mojih predaka. Međutim, oni više nisu ovde da bi mogli da prihvate odgovornost, tako da je apsolutno sve moja odgovornost i ja je sa radošću prihvatam.

Odgovornost! Ne krivica već upravo odgovornost!

Energija misli, to je najmoćnija energija od svih!!! Na našu ogromnu žalost mi ne umemo da je koristimo! Bar ne još uvek!
Misli nam lete dvesta na sat, ali ne misli koje mi želimo, već neke koje kao da su nam usađene duboko i kao da ne možemo da ih se oslobodimo!

Tehnika sa Havaja koja mi je omogućila da bar “zaustavim” te misli sad već i na po desetinu sekundi zove se “hoo pono pono”. Na njihovom jeziku to znači ” iskupiti se”.

Suština je da, kada shvatimo da je sve naša kreacija i prihvatimo odgovornost za bukvalno sve što čujemo, vidimo, osetimo, govorimo, uradimo, nakon toga kažemo: hvala i/ili volim te (i/ili upotrebimo neki drugi alat).
Učinivši tako mi dozvoljavamo Onom koji zna bolje i vidi najširu sliku da uradi svoj deo posla i tada se “to nešto” jednostavno očisti i to ne samo iz mene već i iz svakoga od nas.

Živim u miru već treću godinu! To ne znači da mi se događaju samo “lepe” stvari! Naprotiv! Ali, ja sve što mi se događa samo “pogledam”, kažem hvala i OTPUSTIM.

Kad god poželim nešto da mi se dogodi onako kako ja želim, odmah nakon te misli kažem (u sebi, ili naglas):
“Znam da će biti baš onako kako je najbolje za mene, bez obzira da li se to meni sviđa ili ne”.
Znam da je moja perspektiva samo ” žablja”, a da Onaj koji ima celokupnu sliku može mnogo bolje da odluči šta je za mene najbolje…

To se zove popularno: “čišćenje”. Znači, apsolutno sve što vidim, doživim, osetim, uradim i pomislim, prihvatim odgovornost jer sve je to moja kreacija, a onda dozvolim Bogu da on to lepo očisti i uradi svoj deo! To što se očisti iz moje memorije, očisti se automatski i iz svih nas! Znam da je ono što ostane upravo najbolje za mene.

Veliki je to posao, znam! Jako mnogo misli je potrebno očistiti kako bi nam ono što ostane dozvolilo da budućnost kreiramo da bude dobra! Ali ja sam uporan, a dovoljan je samo jedan.
Znam da nas je mnogo više, ali, nema nikoga tamo napolju! Sve sam to ja! Od sada samo mislim dobre misli!!!

Hvala, hvala, hvala!!!

-Danilo Ilić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s