HO –  Dar kojeg sam napokon otvorila i zavoljela 

pismo_0021

Moje opredjeljenje da pronađem svoj put   započinje davne 1994 godine, dešavaju se strašne stvari. Dovoljno je reći smrt mladog bića. Tuga je bila moje prirodno okruženje (sada kažem hvala, hvala, hvala), tonula sam sve dublje. Kod nas je rat , a ja mlada, imam sinčića, noseća sam opet, radost i tuga u meni stalno, rodim prekrsnu djevojčicu (hvala, hvala, hvala ), ubrzo se kod nje otkriju mnoge bolesti.
Sebi sam govorila da me ne čudi to sve kod nje , jer sam je nosila u najvećoj tuzi, stalno sam vrtjela informacije tuga, bol, bol, tuga, čak i stid, jer sam je zanijela u najvećoj tuzi,  i tako u nedogled.

 Dešavale us se i lijepe stvari, ali tuga je moj folder, krivila sam sebe kada pomislim kako mi je lijepo, kako sam sretna, dugo nisam srcem pjevala, a pjevanje je moja velika ljubav. Tako, malo pomalo, počnem tražiti pomoć i okrenem se ja duhovnosti, bar sam ja mislila da je  to duhovnost. Moram reći da sam i ranije čitala knjige o Zen budizmu, Budizmu, alternativnim pravcima, autore kao što su  Kastaneda, Hese, itd.. U prvo vrijeme „moje duhovnosti“ sve je to bilo jako konfuzno,   nekako stidno, tiho, a opet pompezno, da se zna da ja čiatm neke knjige i da ja sada vjerujem. Nisam ni slutila koliko sam bila u zabludi. I tako, krene reiki, energije, svete knjige, prakticiranje vjere, knjiga Tajna ,čakre,  ali  nikako, nikako da nađem mir.

Kćerki mi se pogorša stanje, ušla je u godine kada hormoni bujaju, a dugo je primala lijekove koji su bili na hormonskoj bazi, te je počela da dobija  epi napade. Ruši mi se svijet, svima nama, a njoj najviše. Ljuta sam na Boga, na cijeli svijet, vrištim, plačem, ali negdje duboko u sebi osjećam da sam ja nekako “kriva” za tu sitiuaciju. (To sam sebi govorila i prije, jer sam uvijek birala “iste” probleme, iste situacije,prijateljice, razgovore i  naravno nisam bila zadovoljna.)

Duhovnost ne napuštam i počinjem još jače i upornije da istražujem. Pojave se afirmacije, odvedu me do ispravne vrtnje čakri i u tom period čitanja knjiga o energijama, posjećivanja raznih iscjelitelja, dobijem  e –mailom brošuru „Najljakši način“ od Mabel Katz, malo pročiatm i  ostavim je u svojoj arhivi. Tri godine je mene čekao HO , tri cijele godine. HVALA, HVALA, HVALA .

Stanje sa kćerkom se komplicira, sin pravi problem, muž ljubomoran, stalno kritizira, svakom loncu poklopac, otac, koji je u međuvremenu ostao udovac  se totalno pomamio i uvrti sebi u glavu da je momak od 20 godina, hoda, zabavlja se,…. posao ide, pa  stane ,vise ne ide. Ja sve radim po knjigama, govorim sebi da mi se život poboljšava, lijepim afirmacije na sve strane, vrtim čakre, parkticiram Islam, ali nema mira, nema napretka. Malo s početka bude mir i  to je to. Ništa, samo nemiri i pitanja „ Zbog čega?“ Šta ja to pogrešno radim?“

Tražeći jednu kjnigu u arhivi, opet vidim brošuru od Mabel. Pomislih, hajde, uzmi, pročitaJ, toliko si toga pročitala, šta ti fali. I  tako je krenulo moje HO putovanje J hvala , hvala, hvala. Krenem čitati „Nulte granice“, počnem gledati razne prezentacije videa, ukjluči me jedan moj poslovni partner u grupu, Karmen me prihvati kao prijateljicu ( ne samo kao fb prijatelja, nas dvije se i dopisujemo, sada razmjenjujemo iskustva, savjetujemo se, itd.). prihvate me još mnogi iz grupe za fb prijatelja.

Čistim skoro dvije godine, kako se ono kaže čistimo i ne znamo šta čistimo,  diplomirala sam, još jednom, a mom ocu sam ispunila želju da imam visoke škole. U svojoj struci, drugi kažu, da sam izuzetan stručnjak, a ja volim taj posao koji radim, iz dana u dan sve više  ČISTIM. Čistim  svaki dan i kada mi se ne da, opet čistim. Osjećam mir, nekada više, nekada manje, ali osjećam mir i povjerenje.

Kćerki se pogoršava stanje, ja čistim, ne pitam se više, „Zašto ja, zašto meni“?, mijenjamo doktora,… Bog je govorio “Ovo što radite  i ide toj doktorici, nije dobro, ona mora mijenjati doktora”. Napokon ga poslušamo i ona ode  drugom doktoru. Kćerka se oduševi novim doktorom,  gaji poštovanje ptrema njemu, doktor joj promijeni lijekove, zauzme drugačiji stav, ne ignoriše nalaze hormona, šećera, njene godine. Doktor kaže da je dijete 4 godine pogrešno tretirana i da su je trovali lijekovima.HVALA. Cijelo vrijeme ja prijašnjim liječnicima govorim da je mom djetetu sve gore od tih tableta, da joj se stanje pogoršava, oni me ignorišu. HVALA.

Mojoj kćerki se zdravtsveno stanje poboljšalo desetostruko, najblaže rečeno. HVALA BOGU, HVALA, HVALA, HVALA.

Još ja strepim, još je pogledavam, ali mirnije, normalnije, jer čistim. Jer sam prigrlila njene probleme, njenu bolest, nema više negiranja, odbijanja,  kada mislim na njene epi napade, u mislima je grlim, ljubim i čistim.

Neke stvari su se poboljšale, neke nisu, ali ja sam se“ poboljšala“ ne pravim dramu, prihvatim odgovornost , čistim i idem dalje,  ne mogu reći da sam se ,u potpunosti, u svim situacijama opustila i da sve predajem Bogu u ruke, ali sam na dobrom putu.

HO mi je mnogo pomogao u mom životu. Zahvalna sam jer sada poznajem tehniku koja mi je u mnogim situacijama pomogla. Nevjerovatna je moć preobrazbe, dok čistim.  Prije sam tačno znala u nekim situacijama da će biti  na kraju, velikih problema, svađe, vrijeđanja, a sada čistim i puštam. Čim sebi kažem poznate fraze  „Žao mi je“, Molim te oprosti“ ,“ Hvala ti“ , „Volim te“ –  Rezultati su zapanjujući i moram priznati uživam u rezulatima. HVALA

Sve se ljepše osjećam u svojoj koži, sve se više volim. Hvala HO.

-M.V.

2 responses

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s