Ho’oponopono: Definicija problema

dr-joe-dr-len

Dr. Hew Len:
“Dat ću vam jedna primjer. Na mojoj radionici u Maui-u koju sam nedavno imao, došla je jedna obitelj iz Afrike, otac, majka i kći. Da skratim priču…bili su zabrinuti jer je njihov sin i brat bio ovisnik o kokainu.
E sad…što se događa kada je netko u takvom stanju, što mi činimo (Len pita publiku)?
Pokušavamo ih spasiti! Nemoguće! Mi trebamo spasiti vlastitu guzicu! Ako spasimo svoje dupe, oni će biti u redu!”

Joe Vitale: “Kako ste reagirali na tu obitelj, što ste im rekli?”

Len: “Vrlo jednostavno: Samo sam čistio! Dakle otac se pojavio u mom životu i kaže mi: moj sin ima taj i taj problem! Razlog zašto on to govori meni je u tome što mi dijelimo zajedničko sjećanje! Ne može jednostavnije! Otac se ne bi meni obratio da sam ja slobodan, išao bi nekom drugom! Ali evo me, zaglavio sam sad s njim…dakle, što se sada događa? Što tada ja radim? Što biste vi učinili?”

Netko iz publike: “Pokušali bi popraviti!”

Len: “Da, upravo to! Rekli bismo kako to, zašto to? Ali shvaćate li da iza oca stoje milijune rodbine, predaka? Kada razgovarate sa ocem, razgovarate sa SVIMA NJIMA!

Dakle…problem, koja je definicija problema? To je sjećanje u podsvijesti. Stoga….kad… dok sam radio u umobolnici…nikada nisam ni s kim tamo razgovarao….jer svi su oni savršeni, nemam ja što raditi s njima! Jedino što je nesavršeno su PODACI! To je to! Svi su savršeni, klijent je savršen, stablo je savršeno, otac je savršen, sin…Stoga, kada kažete Volim te, tada započinje proces iscjeljenja!”

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s