HO I  DOKAZI – MOJ NOVI AUTOMOBIL

 

zena-auto-470x298

 

Prije 15 dana sam imala udes (hvala, hvala, hvala) srećom niko nije nastradao (volim te, volim te, volim te), bila sam i potresena i uznemirena. Ali vrlo interesantno i signifikatno je bilo to da sam ja bila ODGOVORNA za taj udes. I da sam preuzela ODGOVORNOST, posmatrači tog nemilog događaja su mi uzvikivali BRAVO, kada sam ja rekla da sam kriva i odgovorna za udes. Znala sam da mi je Bog slao poruku da usporim, da malo stanem, to sam odmah shvatila, ali tek neki dan  sam shvatila da  SAM PREUZELA ODGOVORNOST 100%. HVALA, HVALA HVALA.

Počinju proceduralne stvari, idi na policiju, idi u osiguranje, čekam sud, jer sam ja ODOGOVORNA  za taj nemili događaj. Odem na policiju, ljubazni policajac mi kaže da mi je napisao najmanju kaznu od svih njih?! Hvala, hvala hvala. Zahvaljujem se vrlo ljubaznom policajcu, zahvaljujem se Bogu. Odem u osiguranje, daju mi punu podršku, hvala hvala hvala.

Odem u ovlašteni servis, da odvezem kola na popravak. Najmanje što sam htjela je da napravim štetu i takav trošak koji sam napravila svojoj firmi. Ali opet kažem hvala ti Bože, hvala ti HO, niko nije stradao i zbog toga sam jako sretna i zahvalna.

Čekam ponudu, hvala, hvala, hvala, dobijam ponudu. Uf, veliki iznos! Hvala hvala hvala. Dolazim do muža sa ponudom (moj muž i ja imamo svoju firmu- hvala, hvala hvala i on je direktor). Gledamo onu ponudu, ja šutim i čistim. Nakon izvjesnog vremena, uzima telefon, zove vlasnika ovlaštenog servisa i kaže mu: „Pošalji mi ponudu otkupa našeg vozila i razlike u cijeni, da mi kupimo novi auto“ Ja u nevjerici, čistim, čistim, čistim, u uglu mojih usana neprimjetan osmijeh. Ja znam da je ovo uradio HO. HVALA, HVALA, HVALA.

 Moj muž / moj direktor dobi ponudu, razmišljao je on danima, savjetovao se sa knjigovođom, bankom- partnerom, pitao je on i mene, a ja samo ČISTIM, poslao  me je u ovlaštenu kuću da ja probam novi automobil. HVALA, HVALA, HVALA. Odem ja, automobil  izvrstan , a ja ČISTIM.

 DANAS JE PALA ODLUKA, JA DOBIJAM NOV, NOVCAT AUTOMOBIL. HVALA HO, HVALA HVALA HVALA.

 Dobro znam da se ovo ne bi završilo ovako da mi nije HO. I ovo je još jedan od dokaza  da  HO funkcioniše i donosi poboljšanja u naše živote.

HVALA TI, VOLIM TE.

M.V.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s