HO’OPONOPONO I  DOKAZI – MOJ NOVI AUTOMOBIL

 

zena-auto-470x298

Prije 15 dana sam imala udes ( hvala, hvala, hvala ) srećom niko nije nastradao ( volim te , volim te , volim te), bila sam i potresena i uznemirena. Ali vrlo interesantno i signifikatno je bilo to da sam ja bila ODGOVORNA  J , za taj udes. I da sam preuzela ODGOVORNOST , posmatrači tog nemilog događaja su mi uzvikivali BRAVO, kada sam ja rekla da sam kriva i odgovorna za udes. Znala sam da mi je Bog slao poruku da usporim, da malo stanem , to sam odmah shvatila, ali tek neki dan  sam shvatila da  SAM PREUZELA ODGOVORNOST 100%. HVALA, HVALA HVALA.

Počinju proceduralne stvari , idi na policiju, idi u osiguranje, čekam sud , jer sam ja ODOGOVORNA  za taj nemili događaj. Odem na policiju, ljubazni policajac mi kaže da mi je napisao najmanju kaznu od svih njih. ?! Hvala, hvala hvala . Zahvaljujem se vrlo ljubaznom policajcu, zahvaljujem se Bogu. Odem u osiguranje, daju mi punu podršku, hvala hvala hvala.

Odem u ovlašteni servis , da odvezem kola na popravak. Najmnaje što sam htjelaje da napravim štetu i takav trošak koji sam napravila svojoj firmi. Ali opet kažem hvala ti Bože, hvala ti HO , niko nije stradao i zbog toga sam jako sretna i zahvalna.

Čekam ponudu, hvala , hvala hvala, dobijam ponudu. Uf, veliki iznos ! Hvala hvala hvala. Dolazim do muža sa ponudom ( moj muž i ja imamo svoju firmu- hvala, hvala hvala i on je direktor). Gledamo onu ponudu, ja šutim i čistim. Nakon izvjesnog vremena , uzima telefon, zove vlasnika ovlaštenog servisa i kaže mu „ Pošalji mi ponudu otkupa našeg vozila i razlike u cijeni , da mi kupimo novi auto“ Ja u nevjerici, čistim, čistim , čistim , u uglu mojih usana neprimjetan osmjeh. Ja znam da je ovo uradio HO. HVALA, HVALA, HVALA.

 Moj muž / moj direktor dobi ponudu, razmišljao je on danima, savjetovao se sa knjigovođom, bankom- partnerom, pitao je on i mene, a ja samo ČISTIM , poslao  me je u ovlaštenu kuću da ja probam novi automobil. HVALA, HVALA, HVALA . odem ja , automobil  izvrstan , a ja ČISTIM.

 DANAS JE PALA ODLUKA, JA DOBIJAM NOV, NOVCAT AUTOMOBIL. HVALA HO, HVALA HVALA HVALA,

 Dobro znam da se ovo ne bi završilo ovako da mi nije HO. i ovo je još jedan od dokaza  da  HO funkcioniše i donosi poboljšanja u naše živote.

HVALA TI, VOLIM TE.

M.V.

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s