Ho’oponopono: Kako se boriti protiv neprihvaćanja

up

Nemoj se boriti. Mi ne otpuštamo ljude, nego svoja sjećanja o njima. Zato je borba problem jer podrazumijeva da je tamo neprijatelj, a ovdje mi. Nema šanse prihvatiti konjicu s druge strane bojnog polja koja ti je svašta učinila! Budi strateg, mijenjaj okolnosti, uzgajaj cvijeće na toj livadi u kojoj se borba događa. Volim spominjati Viktora Frankla koji je u konc logoru pronašao smisao života u tanjuru s ribljom glavom i malo vode. A konc logor je zaista hebeno bojno polje, zar ne?

Pronađi drugi fokus i toliko ga zalijevaj svojom Ljubavlju da će svi konjanici, čuvari, stražari biti otpuhani u drugi plan. Dobro je čistiti iza zavjese, tj. bolji će rezultati biti ako hopsamo dok radimo nešto lijepo, nego kada smo direktno suočeni s tzv. izvorom nevolje (strah). Ljubav se mora njegovati da bi rasla, odnosno mora se kultivirati unutar nas.

Najbolja strategija je poticati unutarnju vatru, radije nego vanjsku. Kada osvijestiš svoju Ljubav, onda stvaraš štit, a on će te najbolje zaštiti od energetskog iscrpljivanja jer će ti izgraditi “nemar” i “nezainteresiranost” za kaose drugih ljudi, imat ćeš perspektivu Ljubavi u svemu tome. Takva zaštita jednostavno mora uravnotežiti okolni svijet i ljude i donijet će promjenu u tom vašem odnosu. Onda će, ili osoba sama otići, ili će ostati, ali će izgubiti interes, ići će svojim putem.

Imaj na umu da će to sve trajati neko vrijeme, neće se sutra dogoditi. Zato kroz to vrijeme trebaš sačuvati svoju energiju i zdravlje, a to će Ljubav raditi koju sada kultiviraš, predano i nepokolebljivo. Znači, svaki dan neka ti bude izazov kako njegovati Ljubav u sebi, radije nego “ajme, opet ovaj”! Kada se transformacija dogodi, ti ćeš biti emocionalno ispunjena i definirana, nećeš ništa ni primijetiti. Osim sreće naravno.

  • Nenad Ljubić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s