Kad se ego pita jesam li otpustio

Image may contain: bridge, shoes, sky, bird and outdoor

Dr. Hew Len kaže da, iako je on u toj struci koja je zapravo i izmislila taj termin “ego”, on ga nikada nije vidio. To je zato što je ego zapravo sjećanje, to su podaci i programi, nije identitet. Ego nikako ne može biti “Ja”. To je opis cijele stvarnosti i kompletna osobna povijest zbijena u tzv. osobnost. On će se urušiti kad se uruši jedna od tih komponenti ili sve, a “Ja” je ono što preostane.

To je zapravo vječna petlja iz koje se ne možemo izvući. Jedino ako mu ne dopustimo da se pita ili ga ignoriramo. Intelekt ne može nikada to razumjeti jer je za njega preapstraktno. On ode na seminar i kaže: “Aha, tako se znači otpušta!” I onda se vrati doma, u okruženje iz kojeg, i u kojem je nastao kaos kojeg sad želimo čistiti, te kaže: “E, a kako ću sad ovo otpustiti?” On traži za svaku situaciju novu formulu jer nije u stanju razumjeti prirodu sjećanja. To je energija, strani implant kojeg održavamo unutarnjim dijalogom. Sve je to opet intelekt, upravo on ga održava postojanim!

Ho’oponopono je praksa čišćenja, odnosno propuštanja onoga što nam dolazi. To je otpuštanje. Kao da prema vama ide lopta, pa se sagnete i produžite dalje. Ili u prometu – to je najbolji primjer – kada vam netko odjednom izleti i za dlaku izbjegnete sudar. Intelekt će se angažirati, proučavat će što se to približava, odakle dolazi i tko je bacio lopti ili tko vozi. Onda će analizirati kako to, tko je kriv, ići će tražit bacača/vozača i svađati se s njim. To će trajati cijeli dan jer je to zapravo drama (a ona zna biti jaki energetski uzurpator), i um će je vrtjeti jako dugo, možda i nekoliko dana! Ako se sagnemo i produžimo, cijela ta energija će ostati nama. A kasnije ćemo je koristiti za kreativne stvari, za iscjeljivanje, odmaranje, whatever.

Radi se samo o očuvanju energije, a intelekt je troši u ogromnim količinama! Ako otpustimo, ona će ostati za druge stvari. Njome se možemo izvući iz paklenog posla, opakog šefa, bračnog partnera nasilnika, bolesti, zlog susjeda, jer kada imamo energije imamo i samopouzdanje, odnosno snage poduzeti korake koje kao energetski mrtvaci nismo u stanju.

-Neno Ljubić

Jedan odgovor

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s