Oduvijek sam bila hopsić

Slikovni rezultat za hooponopono

Slušam i čitam razna predavanja i iskustva koja sa nama nesebično dijele Mabel i Dr Hew Len. Svi govore da dr Hew Len priča sa sobama i salama u kojima će održavati seminare, sa stolicama, a one mu kažu da su umorne i tužne.
Nisam dugo znala za ovu drevnu havajsku tehniku,  na moju veliku sreću upoznala sam je i uredno je upražnjavam, malo više od dvije godine (hvala, hvala, hvala ), o tome sam u jednom tekstu već pisala. Ali nisam nikada govorila o tome da sam cijeli svoj život bila, u stvari, Hospić (hvala, hvala hvala). Naime, čitam kako Dr Hew Len priča sa svim i svačim, kako to čitam sjetim se scena kako sam se svojoj mašini za šivanje uvijek obraćala i s njom govorila, istina, uglavnom je to bilo kada je nastao neki problem, ali sam je molila da proradi.  Mojoj kući  sam, svaki put kada bih polazila na put i vraćala se sa istog, govorila „Ćao, lijepa moja, čuvaj se, volim te“ Nisam imala poijma tada o HO.

Garderobi, marama, nakitu, torbama, cipelama, ormarima, svemu sam nešto govorila i mislila sam da sa mnom nešto nije u redu. Sita se ja ispričam sa stvarima oko mene. Nikome to nisam govorila, čak sam jedno vrijeme prestala da govorim, mislivši da to nije u redu ( hvala, hvala, hvala ) .

Na moju veliku sreću HO me je pronašao i ja njega i sada govorim sa svim oko sebe (cvijeću sam uvijek pričala, dijelila komplimente). Kada uđem u moj automobil, pomilujem ga, govorim mu lijepe stvari, kažem da ćemo nas dvoje zajedno stići na  određenu destinaciju sigurno i tretiram ga kao biće. Sve sada tretiram kao bića, apsolutno sve.

Ulazim na posao, kažem zgradi da je volim, svojo kancelariji kažem da nema ljepše kancelarije na svijetu, kuća, postanarski stan u kojem živi moja kćerka, krevetu, jastuku, svemu ( hvala, hvala,hvala ).

Bila sam hopsić od rođenja jer sam uvijek razgovarala sa mojim igračkama, lutkicama i tako nastavila i dan danas.

Hvala HO, što moje unutrašnje dijete još živi u meni. Hvala ti,volim te .

 

Alisa

Jedan odgovor

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s