Ho`oponopono nudi ključeve za otvaranje unutarnjih vrata

ključ

Ako je vaša mantra ikada  bila, Morao bi postojati lakši način, tada trebate istražiti Ho`oponopono. Ovaj drevni havajski sustav vjerovanja nudi rješenje za svijet koji je preplavljen  kompleksnim i intelektualnim načinima razmišljanja.

Susret sa Dr. Ihaleakala Hew Len-om i Mabel Katz je izazvao je osjećaj neopisivog mira, poput dolaska u mirnu oazu usred restorana.Dr. Ihaleakala  je učitelj i psiholog koji je ujedno i praktičar i učitelj ove drevne tehnike koju je unaprijedio za današnji svijet. Gđa. Katz je također praktičar koji s Dr. Ihaleakala-om diljem svijeta drži predavanja i treninge. Ona je podijelila neka praktična iskustva u kojima koristi jednostavne alata Hooponopono-a u svakodnevnom životu knjigovođe, pregovarača i koordinatora događanja.

Dr. Ihaleakala  je uzeo moj blok za pisanje, pokazao mi praznu stranicu i rekao: Ovakvi dolazimo na ovaj svijet, čisti, sa znanjem tko smo, bez unaprijed stvorenih ideja, mi smo Jedno i to predstavlja našu cjelovitost. Tada se pojavljuje prva misao o našoj odvojenosti ( on nacrta x na čistom papiru) i mi smo usvojili svoj prvi program. Više nismo Jedno već smo podijeljeni…predstavljeni kao dualnost koja se očituje u spoznaji dobro-loše, svijetlo-tama, lijevo-desno.

Mi smo uzrokovali nedostatak naše cjelovitosti i možemo zamoliti da se to očisti. Ho`oponopono ovdje nastupa.

Hoo na Havajskom znači uzrok ,a ponopono znači savršenstvo. Mi imamo sposobnost stalnog povratka u to savršeno stanje…prazan, čist papir,Nula, samo ako zamolimo što god je u nama, a izazvalo je program, podjelu u mislima, da izađe na površinu kako bi mogli otpustiti. Tražimo oprost za njegovanje te misli koja nas je odvojila od Cjelovitosti sa Duhom… i misaoni program nestaje. Dr. Ihaleakala je spomenuo da on ponekad treba zamoliti do tri puta kako bi se program iza misli  pokazao i otpustio. Kada je program očišćen taj prostor se odmah vraća u stanje Nule, Cjelovitosti pune ljubavi.

Jednostavno, ne…..lagano, da.

Gđa. Katz je iz vlastitih iskustava pokazala kako ova ideja radi u praksi. Spomenula je kako je mislila nakon razvoda da iz financijskih razloga više nikada neće posjedovati kuću. Tu je misao nosila u sebi. Mislila je kako će do kraja života biti u najmu. Nakon što je pronašla savršenu kuću za najam, najmodavac je objavio da prodaje kuću, mogla ju je ili kupiti ili iseliti. Tada se suočila s tom idejom u sebi da ne može kupiti kuću i zatražila otpuštanje. Pomislila je kada bi kuća bila njena financije bi joj bile omogućene za kuću. I kako to ponekad biva s Duhom, u zadnji tren joj je telefonski javljeno da je zajam odobren.

Kada se suočimo s programima drugih ljudi, umjesto da osuđujemo ( što samo pojačava naše vlastite programe kako je netko drugačiji, nemiran ili bolestan) možemo zatražiti čišćenje naše svijesti koja vidi podjelu, kaže Dr. Ihaleakala. Kada vidimo podjelu u našem svijetu i u svima s kojima dođemo u kontakt to samo znači da ju nosimo u sebi.

Kada zamolimo otpuštanje takvih misli u sebi, vraćamo se u stanje Nule. Podjela se više ne reflektira u našem svijetu koji je očišćen i ponovno cjelovit kada očistimo sebe.

Ako vaša djeca, partner ili prijatelji imaju iskustvo podijeljenosti u svome životu probajte očistiti svoje misli i promatrajte kakav to ima utjecaj na ljude u vašem životu. Kakve misli u vama su privukle ove odraze u vaš vanjski svijet? Zamolite svaku misao u vama koja reflektira podjelu u vašem životu da se očisti i zamolite oprost za misao koja nije u ravnoteži sa zakonom Jednote i Ljubavi.

 Ili, kako kažu veliki proroci, Ljubav je sve što jest. Ova ideja kaže :ljubi susjeda svoga kao samoga sebe. Uvijek smo mislili da trebamo učiniti prvi dio, a drugi je zapravo onaj kojeg je trebalo doživjeti. Kako možemo voljeti nekoga kada nismo počeli voljeti sebe?

Ho`oponopono nam nudi lagani, ali ne jednostavan način voljenja našeg stanja Jednote i Mira toliko da se moramo nastaviti vraćati u njega. Vraćamo se u to stanje tako da otpuštamo sve što nije Jedno. Uzrokujemo promjene u našem svijetu mijenjajući svijet u sebi.

Ima još toga..ali ovo je osnova ovog vjerovanja ili znanja. Ako imate šansu upoznati i doživjeti Dr. ihaleakala-u i Gđu. Katz vjerujte to je prava poslastica…. doživljaj samo-ljubavi i kako održavati tu ljubav koja uzrokuje promjene u vašem svijetu kao i vanjskom svijetu. Sve se svodi na poznavanje samoga sebe, a Ho`oponopono nudi ključeve za otvaranje tih unutarnjih vrata.

Editorial from The Messenger – April, 2002

http://www.themessenger.info/

Joann Turner, editor/publisher

Prijevod: Andrea Banožić Devčić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s