Nismo jednodimenzionalni nego višedimenzionalni!

sŠto to uopće znači i je li to istina?

Sve što je uopće moguće događa se upravo Sada. U ovom trenutku egzistiraju sve moguće dimenzije vas samih. Sada.
Da bi se to slikovito objasnilo zamislite jednu crtu, pravac – nešto kao ravnalo. Na početku tog ravnala nalazi se jedna dimenzija vas, a na kraju ravnala i sredini sve ostale dimenzije vas samih. Sve su to mogućnosti. Naravno, brojevne crte nema, ali je koristimo da bi si lakše predočili što višedimenzionalnost jest. Konkretno, to znači da sve dimenzije mene postoje istovremeno i to Sad. Te dimenzije mogu međusobno komunicirati. To je bitno jer nisu sve dimenzije nas samih u istim pozicijama. Recimo ovdje na Zemlji funkcionira jedna dimenzija mene iako sam istovremeno povezana i sa svim ostalim dimenzijama. Ako sam fokusirana na samo jednu dimenziju sebe doživljavam se kao ograničeno biće smješteno u ograničeni prostor. Iz te pozicije moj doživljaj svijeta je vrlo ograničen i skučen. Osjećam vlastitu odvojenost, izoliranost i živim samo jedan segment sebstva. Iz te pozicije ne mogu razumijevati širu stvarnost jer gledam kroz jednu uski ‘procjep’ prema van.

Kad bih mogla napustiti tu vrstu percepcije sebe mogla bih se automatski povezati i sa svim ostalim dijelovima sebe. Iako sam uvijek povezana sa svim tim dijelovima sebe – ako sam fokusirana samo na jednu dimenziju sebe ostali kao da ne postoje. To je kao da živite u dvorcu od 50 soba, a koristite samo jednu i to onu najmanju s najlošijim pogledom.
U ovom trenutku postoji Ja koji je cijelo vrijeme u Nuli. A postoji i ja koji sad tipka po tasturi ovaj tekst. Postoje i ostali Ja, ali recimo da se s njima sada nećemo baviti – zanima nas ovaj iz Nule, jer taj Ja zna sve što nam je potrebno i što je najbolje za nas. Taj Ja nas najviše zanima, jer kad se povežemo s tim Ja povezali smo se i sa svima ostalima na najbolji mogući način.

Kako se povezati? Teško je stvoriti nešto čega nema. Ja koji je u Nuli na sreću postoji i on je cijelo vrijeme tamo – ne miče se nigdje. Kako je to Ja naše vlastito – isključivo naše vlastito – mi već jesmo povezani s njim konstantno, ali postoji mogućnost da ignoriramo tu vezu ili mislimo da ona naprosto ne postoji ili je trebamo naći ili je netko drugi treba naći za nas.

SVE SE DEŠAVA SADA. S NULOM SMO POVEZANI SADA – CIJELO VRIJEME. Vrijeme naravno ne postoji, ali ga koristimo da bi smo jasnije predočili o čemu se radi. Kad se Ja iz ove dimenzije (npr. Dani koja piše ovaj tekst) poveže sa Sobom iz Nule onda kanal koji oduvijek postoji postane na jedan način protočan. Sada Dani više ne doživljava sebe samo kao tjelesno biće koje misli i egzistira ovdje na Zemlji već je njena pažnja usmjerena i prema dijelu Sebe koji ne samo da postoji, već su njegove spoznaje sebe puno točnije, jasnije i preciznije. Kad se Dani poveže s tim dijelom sebe koji je neupitan onda ‘Dani iz nule’ pomaže ‘Dani koja piše tekst’ – sad oni postaju cjelina – dva postoji kao jedan. U tom procesu sve teži tomu da se izjednači. Pa tako eventualne nepravilnosti zbog skučene percepcije sebstva samo jednom dimenzijom polako nestaju.

Kad hopsamo mi iz ove dimenzije uranjamo u Nutlu dimenziju. Događa se taj proces izjednačavanja. Bitno je biti svjestan da je Nulta dimenzija stalno sve prisutna kod svakoga od nas i to Sada. Također je bitno da ‘komuniciramo’ baš s tom dimenzijom Sebe stalno. Zašto? Zato jer upravo ta dimenzija nas Samih je najcjelovitiji prikaz nas Samih. Jedino u toj dimenziji mi smo savršeno Mirni, Zadovoljni i Potpuni – sve manje od toga nas neće zadovoljiti.

– Dani Ella

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s