HO, JA   I MOJ DRAGI SUPRUG

ljubav

 Za HO tehniku sam čula prije nekih pet godina, kada sam dobila e-mailom brošuru “Najlakši način”, ali sam brošuru ostavila po strani. Neke su me situacije natjerale da uzmem brošuru, (o tome ću nekada drugi put pisati), da je pročitam i  onda sam krenula s
čišćenjem.
Bilo je teško i  naporno, pa treba  razumjeti da nisi kriv, ali si odgovoran, uf?! Kako, šta?! , ali sam čistila, gledala videa, prezentacije, čitala knjige i opet čistila. Naravno, treba isključiti očekivanja, mislim da je to najteže, jer svi krenemo zbog nečega. Ja sam krenula zbog kćerkinog zdravlja  i poboljšanja poslovne  i finansijske situacije. ČISTIM.

Ali, poboljšanja su se počela dešavati na sasvim drugim poljima, za koja nisam imala, ama baš nikakva očekivanja. Naime, moj muž  mene mnogo voli, tako on kaže, čak govori da me je on rodio?! Ja sam uvijek u našem braku govorila, kada bi se svađali, a često je to znalo biti,  da bih ja željela da me vise poštuje i cijeni, a da me manje voli, jer njegov  način iskazivanja ljubavi se sastoji od intezivne ljubomore, stalne kontrole gdje sam, s kim sam, kad ću se vratiti, itd. Odavno sam se pomirila s tim da tako živim, da nigdje ne idem, sem na službeni put, a i to je uvijek  uz veliku dozu prigovaranja i kriticizma. Čak i kad sam odlazila sa djecom npr. u pozorište ili kino, uvijek je bilo pitanje kada ću doći. ČISTIM.

 Dugo smo u braku, nekada se svađamo više, nekada manje, ali sam ja ta koja popušta, jer je on jako glasan, nekada čak i agresivan. Pun je kriticizma. Dugo nisam shvatala da on ne zna šta je ljubav. Istinska ljubav. Nisam ni ja znala, jer je on bio moj izbor. ČISTIM.

Odavno želim da se bavim humanitarnim radom, sistematičnim. Želim da pomažem ljudima. Moj muž kaže da nije upoznao bolju i plemenitiju osobu od mene.  Prošle godine ugledam obavijest o jednom udruženju, svidi mi se šta rede,  poznajem osobu koja je tu, nazovem je i  pitam, kako, šta, kakvi su uslovi, itd. Čistim, stalno.

 Popunim aplikaciju, čisti, čekam, i jednog dana dobih obavijset da sam primljena. Odem na sastanak, kad tamo, moraš  dolaziti na sastanke, raditi, ići u obilaske. UF. Kako će moj muž ovo primiti? Kako ću mu reći? On ne voli da ja hodam okolo! Majko draga! ČISTIM.

Odem na jedan sastanak, pa drugi, treći, dođe konferencija za novinare, a moj muž se ne buni. Čistim. Sve ga vise volim, pa još čistim.

U međuvremenu sam se prihavtila nekih projekata, pa sam  i vođa radionica, zovu me da i  u drugim udruženjima vodim radionice, ovdje moram reći da su me žene iz udruženja primile fenomenalno, s toliko ljubavi, divljenja i istinskom podrškom, da me ostavljaju bez daha i teksta… Ja sam se tamo ostvarila.

ČISTIM, moj muž mi daje podrska. Nastupam na medijima, čistim, podrska .

Sada odem i na kafu, sok sa mojim prijateljicama iz udruženja, nikakav prigovor, ČISTIM, PODRŠKA ČUDO, PRAVO.   Sada  kada  me pita, kada ću doći,  to je sada informativno, i još zna reći :”Kada dođeš čeka te iznenađenje”, sačeka me gotov čaj, kafa, ili voćna salata, večera. Ma krasno. Volim ga sve više. Naš se brak popravio, definitivno, HVALA. Svađe su rijetke, prigovora je sve manje, ja osjećam mir .ČISTIM ..

Čak mi je neki dan rekao, da mi se divi, da pored svih obaveza koje imam i problema koje imamo na poslu, ja se bavim humanitarnim radom. HVALA, HVALA, HVALA.  Uvijek kaže da sam plemenita. Čak mi je priznao da sam ja jako uznapredovala kao čovjek i da u našoj vezi sam ja puno bolja osoba od njega.

Današnja situacija: dogovorili smo se šta ću za ručak praviti, te zbog toga trebam da odem na pijacu jer moram s posla izaći, da bih obavila nešto privatno sa kćerkom. Muž me zove i kaže da je on otišao ranije s posla i da će on praviti ručak, da će svu kupovinu obaviti, a da ja samo trebam sa našom kćerkom da završim te obaveze. Jedva čekam da dođem kući, jer on danas nešto novo smišlja.

M. V.

4 responses

 1. Zvuci mi poznato hvala na ovoj prici veoma sam se pronasla u njoj ho radi za nas sve je krenulo kako treba sve je postalo prijatnije blago fino.
  Hvala hvala hvala
  Hvala sto pisete vasa iskustva znam kad ste tu da ima dosta nas koji vjerujemo u proces hooponopono
  Hvala
  Tijana

 2. dirljivo i prekrasno, želim i ja tako naučiti prihvaćati. Im am suze u očima dok ovo čitam. Toliko hrabrosti je u tome, cijeli život hrabrosti i neodustajanja. Svaka čast, čestitam od srca!
  Hvala za priču

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s