MOJ HVALA IN LJUBIM TE

lVelikokrat se vprašam samega sebe, kaj pravzaprav počnem, ko govorim LJUBIM TE?Moral sem dojet in v sebi pogasit notranjo žejo. In nekega jutra je iz zidu prebil izvir. In jaz sem pil.

Z govorjenjem LJUBIM TE, zavestno sprejemam situacijo takšno kakršna je, brez borbe in razsodb. Istočasno preventivno preprečujem nečiščenje, takoimenovano vsaditev bodočih programov, ki pridejo pod kožo sistemom konflikotv in poškodb. Blokiranje mehanizma mišljenja, je še eno od pozitivnih pojavov.

LJUBIM TE ima tudi namen, da me cepi proti eksploziji čustev, teh direktnih posledic mišljenja-nesprejemanja. LJUBIM TE me tudi poleg tega pravilno pozicionira, v odnosu na zunajnji svet, ki mi daje vlogo opazovalca namesto cinika. LJUBIM TE me zmeraj uči o visoki kulturi dojemanja in to za seboj povleče nepredstavljive posledice v zunanjem svetu, čeprav na prvi pogled vse zveni tako banalno. LJUBIM TE in HVALA TI so zelo pametno omišljena orodja, ki imajo svoj namen: osvoboditev brez borbe. V tem je njihova moč,da zavaja nasprotnike in stradanje na dolgi rok. Kot pot, nas oba “neumna” orodja pripeljeta, do skupnega dojemanja vesolja, takšnega kot resnično je.

LJUBIM TE je en velik DA, ki ga dajem svetu in življenju.

LJUBIM TE je vzdihljaj, ki je lahko plitek in površen ali pa globok, umirjen in zaveden.

HVALA TI je izdihljaj.

Hopsanje ni nič drugega kot zavedno dihanje, torej zavedno in odgovorno komuniciranje z okolico.

Tako kot je LJUBIM TE, namera sprejemanja, tako je HVALA TI namera odpuščanja, čiščenja. HVALA je najlepši in najelegantnejši način, da rečemo NE.

HVALA in LJUBIM TE (NE in DA )tvorita  uravnoteženo celoto, stroj za čiščenje  vsega ,starega, odvečnega in preprečuje vezanost na novo, pravtako odvečno.

HVALA je zdravilo odpuščanja, LJUBIM TE je preventiva odgovornosti.

Hopsanje je zaporedno izključevanje sistema, ki je nastal kot posledica procesa socializacije.

Kot je HVALA en rekapitulacijski sistem za “nevedne”, tako je LJUBIM TE recept, pravtako za “nevedne” kako se pripravi notranja tišina.

HVALA,

VOLIM TE

Dado F.

Prevod SIMONA KOLAR

Oglasi

One response

  1. Najlepša hvala za prevod Simona, lepo si to neredila. Mogoče bi lahko tudi sam to naredil, ampak sigurno ne tako dobro. 🙂 ❤
    Lep pozdrav
    Dado

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s